screensDe vlakhangende zonwering, ook wel screen geheten, werd oorspronkelijk ontworpen voor grote projecten, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type zonwering kan natuurlijk met evenveel succes worden toegepast bij ramen van woningen. Bijvoorbeeld wanneer er bij u geen mogelijkheden zijn voor een uitvalscherm of wanneer u vaak afwezig bent. Een screen werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik: het doek glijdt tussen twee geleiders naar beneden. Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigszins open structuur. Hierdoor wordt het zonlicht voor zo’n 85 procent gefilterd. Het zicht naar buiten blijft hierbij behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk hebt.

Een ander groot voordeel is dat deze screens in de winter bovendien ook nog eens energiebesparend werken. De screens zijn leverbaar met een rechte, een afgeschuinde of een ronde kap en in de kleuren zilver, wit of bruin. Andere kleuren zijn eveneens, tegen meerprijs, mogelijk. Voor wat betreft het doek is er keuze uit een heel scala aan actuele kleuren.

Kleinere screens kunnen worden bediend d.m.v. band, koord of staaldraad, grotere d.m.v. een windwerk met slingerstang. Het bedieningspunt kan zowel binnen als buiten worden aangebracht. Het summum van comfort is natuurlijk elektrische bediening, al dan niet met afstandsbediening. Nog comfortabeler is automatische besturing, waardoor de screens zakken of juist worden opgehaald als de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.

Deze weinig opvallende, vlakhangende zonwering wordt veel toegepast bij projecten (ziekenhuizen, kantoren, scholen), waarbij een hoge graad van warmtewering een vereiste is en de prijs gunstig moet zijn.

Onze modellen zijn: